sreda, 13. avgust 2014

Eterična olja doTERRA

V procesu iskanja alternative na področju kozmetike, čistil, zdravja, dobrega počutja ipd.sem naletela na eterična olja doTERRA. Preizkusila sem nekaj njihovih eteričnih olj in v hipu postala obsedena s tem, kaj vse je možno z njimi početi. Odkar sem mama me take stvari še posebej zanimajo in vedno dvakrat premislim preden neki izdelek uporabim na otrocih. Pri doTERRI mi je všeč to, da je popolnoma naravna in da ima eno olje veliko različnih načinov uporabe. Otroka se na ta eterična olja dobro odzivata in vsakodnevno jih uporabljamo. V nadaljevanju bom opisala nekaj njihovih najbolj uporabljenih eteričnih olj in z vami delila tudi to, kako jih uporabljam. Danes pa na kratko samo nekaj o eteričnih oljih doTERRA na splošno.

Eterična olja doTERRA vsebujejo močne čistilne lastnosti in so naravni antimikrobi. Zaradi njihove edinstvene kemične strukture prodrejo direktno skozi kožo in ustvarijo takojšnje koristi. Eterična olja okrepijo celotno telo ter spodbujajo vitalnost in dobro počutje. Vsebujejo večplastne sestavine, ki se pojavljajo v naravi in to jih dela edinstvene. Edinstvene molekule omogočajo eteričnim oljem, da delujejo z vsemi celicami in tkivi v telesu.

Ocenjeno je, da so eterična olja še več kot sedemdesetkrat bolj učinkovita, kot suha zelišča. Ena kapljica poprove mete je močnejša kot 28 skodelic čaja poprove mete. Eterična olja v telesu takoj učinkujejo, ker je njihova kemična struktura taka, da so že takoj v najbolj uporabni obliki.


Niso pa vsa eterična olja enaka. Da so varna in učinkovita, morajo biti čista, brez kakršnih koli alteracij, ki bi znižala terapevtsko korist s krepilinimi lastnostmi. Vsako doTERRA eterično olje je certificirano čisto terapevtsko olje. doTERRA svoje znanje in izkušnje deli tudi z delavci v zdravstvu, tako v tradicionalni kakor v alternativni medicini.


Eterična olja so varna in enostavna za uporabo, vendar kljub temu je zelo pomembno, da vemo, da so eterična olja terapevtske kvalitete močno koncentrirani ekstrakti iz rastlin in naj bodo uporabljena s previdnostjo. Zelo pomembno je, da razumemo karakteristike različnih eteričnih olj in previdnostne ukrepe. Previdno predvsem pri naših najmlajših, nosečnicah in starejših ljudeh.


Kot neodvisni svetovalec podjetja doTERRA (Independent Product Consultant) sem tudi tukaj na voljo za kakršnekoli informacije, izkušnje in nasvete. Z veseljem bom delila z vami svojo zgodbo. Poudarjam samo, da nisem zdravnik ali diagnostik ter da ne postavljam diagnoz in ne zdravim oziroma ne predlagam zdravljenja ter da eterična olja niso zdravila. Eterična olja je potrebno uporabljati varno in preudarno, jaz pa ne odgovarjam za kakršnokoli uporabo in morebitne posledice ali težave. Če o varni uporabi niste prepričani se posvetujte.

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar