petek, 29. avgust 2014

Lahke poletne tortilje

Zelo rada pripravljam mehiško hrano, tako da bom danes objavila recept za tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo. Je eden mojih ljubših receptov, ki pa ni čisto klasično mehiški, ker ne vsebuje koruze, fižole ipd. Po tem receptu pripravljam tortilje, ko imam na voljo domačo zelenjavo, torej lokalno in sezonsko. Letos prvič iz mojega vrta.

Sestavine:
0,5 kg piščančjih filejev
6 žlic piva
malo kumine
ščep soli
ščep popra ali čilija (lahko oboje ;))
2 papriki
1 melancan
1 bučka
1 čebula
3 paradižnike
tortilje
sir

Priprava:
Na kocke nareži piščančje fileje in jih prelij iz mešanice piva, kumine, soli, popra in čilija. To pusti stati približno pol ure. Medtem operi, po potrebi olupi in nareži na majhne koščke vso zelenjavo. Meso prepraži na olju (5 minut) in dodaj zelenjavo (vse razen paradižnika!). Po želji in potrebi še dodaj kakšne začimbe, pokrij in pusti, da se duši približno 1 uro - do mehkega. Medtem pripravi salso. Paradižnik, ki si ga narezala na kocke, zalij z malo vode, začini s soljo in poprom ter duši na nizki temperaturi, dokler voda ne izpari. Na koncu lahko dodaž že malo paradižnikove mezge. Ko je oboje pripravljeno, lahko napolniš tortilje s pripravljeno "omako" iz mesa in zelenjave, jih zaviješ, preliješ s salso in na vrh potrosiš naribani sir. Za nekaj minut (dokler se sir ne raztopi) jih postavi v ogreto pečico in dober tek! ;)


Kuhamo z ljubeznijo, seveda. ;)


Nasvet:
Preden napolniš tortilje, le-te segrej za par sekund v mikrovalno pečici, da se lažje preložijo. Preloži najprej spodnji del in potem oba stranska. Sem logično opisala? :P

Upam, da vam bo všeč, prijetno packanje vam želim!

Z ljubeznijo, Mama.

4 komentarji: