petek, 20. februar 2015

Odtisi in fosili v plastelinu

V igri s plastelinom otroka zelo uživata, zato sem jima ponovno pripravila domači plastelin. Tokrat sem za igro pripravila različne senzorične žogice in figurice žuželk, s katerimi smo v plastelin naredili različne odtise in fosile žuželk (prvotno sem želela uporabiti figurice dinozavrov, a so trenutno v pripravi za drugo aktivnost).


Otrokoma je bila ideja všeč. Najprej sta preizkusila senzorične žogice in opazila, da puščajo različne odtise. Aljažu je bilo zelo zabavno, ko sem ga spraševala kateri odtis spada h kateri žogici. Po večini je pravilno ugotovil in potem je vlogi obrnil in sem morala ugotavljati še jaz. Nato sta preizkusila še žuželke in naredila nekaj fosilov. Zara je spretno oponašala Aljaževo početje.



"Mami, lučka se je prižgala."





"Mmm, diši."
 



Z ljubeznijo, Mama.

2 komentarja:

  1. Zdravo, Nina, všeč! Kje pa ste dobili tele žuželke? Dinozavrov vseh oblik smo si že imeli priliko nabrati, na hroščke in podobno pa še nisem naletela... Bom vesela namiga, če utegneš :) Damjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. ;) Mi smo te figurice naročili preko spletne trgovine Mali Galago: http://www.maligalago.com/index.php/item/display/343/739_zivalice_denis_komplet-zivali,-zuzelke,-denis-66-621000.
      Predvidevam, da poznaš trgovinico. ;) Drugače pa so res luškane te žuželke, ja. :)

      Lp.

      Izbriši