sreda, 24. junij 2015

Kače iz slanega testa

Te dni, ko je bilo turobno in deževno smo izkoristili za ustvarjanje, ki ga je drugače v poletnih mesecih manj, ker damo prednost igri na prostem. Pripravila sem slano testo in naredili smo kače iz slanega testa, ki smo jih pobarvali s tempera barvami. To je projekt, ki vam bo vzel dva deževna popoldneva.



Slano testo sem pripravila po naslednjem  receptu. Potrebujete:

2 skodelici (cup) moke
1 skodelica soli
3/4 skodelice vode
1 žlica rastlinskega olja

Postopek:

Vse sestavine premešate in pregnetete v večji posodi ter slano testo uporabite za oblikovanje različnih vrst izdelkov. Ko ste gotovi, dajte izdelke v pečico za 3 ure na 90 stopinj in jih potem pustite še čez noč na kuhinjskem pultu, da se res dobro posušijo in strdijo.





 

Nekaj naših (Aljaževih) kač.


Pečene oziroma posušene izdelke iz slanega testa poljubno pobarvajte s tempera barvicami (uporabite lahko tudi akrilne barve in kakšen lak). Ko se barva posuši jih lahko razstavite na polici v otroški ali dnevni sobi, lahko pa izdelke tudi podarite. Če so vaši otroci že večji lahko poskusite na kače iz slanega testa narisati vzorce, kot jih imajo kače v naravi oziroma jih lahko pobarvate v njihovih značilnih barvah. Ustvarjanje pa lahko uporabite tudi kot iztočnico za pogovor in spoznavanje kač ter njihovih značilnosti.

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar