četrtek, 23. julij 2015

Košara zakladov: Rdeča barva

Zara je zadnji čas večkrat pokazala zanimanje za različne barve, zato sem pripravila košaro zakladov v rdeči barvi. Idejo sem dobila ob prebiranju različnih montessori blogov in se mi je takoj zdela odličen način za prvi stik z barvami. Tokrat je bila torej na vrsti rdeča barva, zato sem poiskala različne predmete v tej barvi in jih položila v košaro. Navdušenje se lahko opazi iz fotografije (to je Zara, ko ji rečeš naj se malo nasmeji). :)


V košaro sem dala rdeči vlakec, paradižnik iz blaga, plastične posodice, ponev, (skoraj v celoti) rdeč avtomobil, rdeča trikotnika itd. Zara je pričela z raziskovanjem predmetov, Aljaž pa se je seveda pridružil in se prijazno ponudil, da bo poiskal še več stvari v rdeči barvi. Prinesel je še nekaj avtomobilov, tunel, prikolico od traktorja in tudi vse igrače, ki so imele vsaj nekaj rdečega. Tudi prav.






Na koncu sta vse prinešene igrače pričela postavljati v vrsto. Ravno zadnjič smo se z mamicami pogovarjale, kako je zanimivo, da velikokrat otroci sami pričnejo z zlaganjem stvari v vrsto. Aljaž je pričel s takšno igro, ko je bil star nekje leto in pol in še danes to veliko počne. Najraje z avtomobili. Najbrž to izhaja iz tega, da imajo otroci radi red. Tako se lahko zamoti tudi več kot eno uro. Je še kakšen tak? ;)


Z ljubeznijo, Mama.

2 komentarja:

  1. U, tole bi bilo za mojo malo, ker ima zelo rada rdečo barvo. :) Super ideja, bova sprobali. ;) Glede reda pa še nismo najbolj pridni (beri: mami vsak dan 100x pospravi bombo v dnevni sobi :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno ji bo všeč. ;) Hihi, no zdaj prihaja v obdobje, ko bo tudi ona lahko začela pospravljati svoje igrače in pa še mamici bo kaj pomagala. ;) :)

      Izbriši