četrtek, 30. oktober 2014

Čiščenje igrač je lahko zabavno!

Moja objava o odlaganju dojenčka v banjo, medtem ko poskrbimo za starejšega otroka ali sebe, je bila zelo pozitivno sprejeta, zato sem se odločila, da vam pokažem še eno našo aktivnost, ki vključuje banjo za dojenčke. ;)

Vsake toliko časa (recimo enkrat na mesec ali po kakšnem virusnem obolenju) je fajn, če umijemo igračke v topli vodi, ki jih lahko dodamo tudi kakšno kapljico eteričnega olja On Guard, ki je naravno razkužilo. Velikokrat se mame tega opravila lotimo kar same, čeprav bi čisto enostavno lahko v čiščenje vključile tudi naše malčke. Ko je zunaj toplo, lahko banjo za dojenčke napolnimo z vodo, ven prinesemo vse igračke, ki se lahko čistijo na tak način (predvsem plastične) in prepustimo otroku, da eno po eno umije in odloži na brisačo, kjer se odcedijo in posušijo. Mi smo to počeli čez poletje kar zunaj, zdaj, čez jesen in zimo pa bomo aktivnost preselili v kopalnico.


 


Igrače bodo čiste in otrok ponosen, da je sodeloval pri tako pomemebnem opravilu, ki ga seveda doživlja bolj kot igro, kot karkoli drugega. :)

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar