sreda, 15. oktober 2014

Halloween muffins

Današnje mrzlo in oblačno jutro sem izkoristila za kuhanje in peko. Tokrat sem prvič delala muffine iz muškatne buče, ki jo imam drugače zelo rada in maksimalno izkoristim ta čas v letu, ko je na voljo. Žal je na svojem vrtu še nimam, ampak upam, da v bodoče, ko ga razširim, bo. Te okusne in zdrave muffine sem poimenovala kar Halloween muffini, ker so temu prazniku primerno narejeni iz jesenskih plodov in odlični za sladkanje naših najmlajših v teh oktobrskih dneh. Ameriški muffini in halloween pač gresta z roko v roki. ;)


Potrebujemo:

250 g pirine polnozrnate moke
100 g kokosovega sladkorja
1 pecilni prašek iz vinskega kamna
100 g masla
1 kislo smetano
1 jajce
2 majhni hruški
200 g muškatne buče
7 kapljic eteričnega olja divje pomaranče doTERRA

Postopek:

Posebej zmešamo suhe (moka, sladkor, pecilni prašek) in mokre (maslo, kisla smetana, jajce) sestavine. Ko jih združimo, jih narahlo premešamo in dodamo še, naribano ali sesekljano v sesekljalniku, muškatno bučo ter na majhne koščke narezani hruški. Premešamo in napolnimo modelčke za muffine. Pečemo 20 minut na 180 stopinj. Na vrh potrosimo pirine kosmiče.

Okus je sočen, osvežilen in ne presladek. Eterično olje divje pomaranče poskrbi za eksotiko in piko na i jesenskemu vonju ter okusu.

Dober tek!

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar