Iz krasnih melancanov ali jajčevcev, ki rastejo na mojem vrtu sem pripravila musako.
Potrebujemo:
4 srednje velike jajčevce
500 g mletega puranjega mesa
200 ml paradižnikove mezge
200 ml vode
1 majhno bučko
1 korenček
1 čebulo
1 paradižnik
sir
sol
poper
bazilika
lovorjev list
ostale začimbe po želji
Postopek:
Najprej pripravimo omako, ki bo osnova musake. Na olju prepražimo čebulo, da postekleni in dodamo mleto puranje meso. Pražimo dokler meso ne spremeni barve. Takrat mesu dodamo na majhne kocke narezan korenček, bučko in po še želji melancan. Malo premešamo in dodamo paradižnikovo mezgo in vodo. Začinimo in pustimo omako kuhati 40 minut na srednjem ognju. Medtem ko se omaka kuha, narežemo jajčevce na 0,5 cm velike kolobarje, ki jih v ločeni ponvi na olju pečemo na obeh straneh, da se rahlo zmehčajo. Ko se zmehčajo jih zložimo v pekač. Na to plast dodamo še plast na kolobarje narezanega svežega paradižnika in čez prelijemo omako. Potem sledi še ena plast kolobarjev jajčevcev, čisto malo omake in plast naribanega sira (uporabila sem Edamec). Musako pečemo v pečici kakšnih 15 minut, da se sir raztopi.
Kot prilogo sem ponudila vloženo rdečo peso. Odlično bi se zraven prilegla tudi skleda zelene solate.
Dober tek!
Z ljubeznijo, Mama.
Ni komentarjev:
Objavite komentar