nedelja, 19. oktober 2014

Jabolčna pita brez glutena, brez mlečnih izdelkov in brez jajc

Danes smo bili na obisku pri sorodnikih in želela sem pripraviti in nesti zraven pito iz sezonskega sadja. Ob prebiranju knjižice receptov Alenke Košir sem dobila navdih za mojo jabolčno pito. Uporabila sem recept za testo, ki ga ona uporabi pri svoji borovničevi piti. Res krasen in preprost recept.

Potrebujemo:

150 g kokosove moke
150 g mletih mandljev
100 g ajdove moke
100 g kokosove maščobe
100 g banane
ščepec soli
5 jabolk
zvrhano žlico cimeta

Postopek:

Za testo zmešamo skupaj vse sestavine (razen jabolk in cimeta) in testo razporedimo po namaščenem pekaču za pite ter ga močneje pritisnemo ob pekač, da kasneje ne razpade. Na testo razporedimo nadev iz naribanih jabolk in cimeta. Po želji lahko dodamo še sladkor. Okrasimo s krhlji jabolk. Pečemo 40 minut na 180 stopinj.


Posladkali smo se brez slabe vesti! ;)

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar