torek, 16. december 2014

Na potepu z Boba Classic Carrier 4g

Na potepu po Kranjski Gori nas je spremljala tudi nosilka Boba Classic Carrier 4g, ki smo si jo izposodili v trgovini Kakadu v okviru projekta Blog ambasador.


Naša nosilka je v barvi Dusk, ki je čudovita nevtralna barva in tako primerna za oba spola. Že dolgo smo jo želeli preizkusiti, saj smo do zdaj uporabljali nosilko Boba Wrap, s katero smo zelo zadovoljni in nas je zanimalo predvsem, kakšna je razlika med tema nosilkama in kakšne možnosti nošenja ponuja vsestranski Boba Classic Carrier 4g. Z navdušenjem smo že doma preizkusili nosilko z obema otrokoma, saj je Boba 4g primerna za nošenje dojenčkov in malčkov do 20 kg ali od 0-48 meseev starosti. Zunaj, na terenu, pa se je nosilka še bolje izkazala. Z Zaro sem preizkusila oba položaja nošenja, spredaj in zadaj, na hrbtu. Aljaža pa sva nosila samo v položaju na hrbtu. Oba otroka sta se v nosilki dobro počutila. Uporaba nosilke na izletu (in tudi doma) je praktična in olajša situacijo staršu ter otroku. Še posebej jo priporočam staršem z več otroci. Sama sem takoj opazila razliko med nošenjem otroka v Boba Wrapu in v Boba 4g, in sicer je bila najbolj opazna razlika ta, da Boba 4g otroka "objame" in tesno privije ob telo starša, tako da nimaš občutka, da bo otrok kam zlezel. Med nošenjem lahko brez skrbi uporabljaš obe roki, ne da bi se otrok ob tvojem prepogibanju nagnil preveč nazaj ali kam zdrsnil. Med nošenjem Zare v Boba Wrapu sem jo namreč ves čas z eno roko držala, ker sem imela občutek, da ni dovolj privita k meni.


Enostaven način uporabe in to, da otroka zelo hitro in enostavno daš v nosilko, je druga stvar, ki mi je zelo všeč pri tej nosilki. Mamice pogosto na hitro skočimo po opravkih ali skrbimo za več otrok hkrati in si ne moremo privoščiti, da bi nameščanje otroka v nosilko bilo dolgotrajno in zamudno. Nosilka je primerna za uporabo v hiši in zunaj. Dojenčku je prijetno če lahko opazuje iz nosilke, ko mama kuha ali pospravlja, hkrati pa lahko tudi kadarkoli zaspi, saj mu Boba 4g nudi dovolj opore za glavico. Opazovanje narave iz nosilke je še bolj zabavno in malček se bo z veseljem nesel, ko se utrudi od naporne hoje, pa naj bo to v mestu, gozdu ali v hribih. Zara je tako najprej navdušeno opazovala bratca pri sankanju, po nekaj minutah pa je zaspala, saj ji je bilo udobno in prijetno.


Bila sem skeptična, kako se bo nosilka obnesla v hladnem vremenu in ali bova otroka sploh lahko stlačila s kombinezonom vred vanjo, ampak tudi to je šlo brez problema. Nosilko zlahka prilagodiš s paski na ramenih in tudi takrat, ko sva ju izmenično nosila, sva razliko v njuni velikosti brez težav prilagodila v eni potezi. Na nosilko je prišita tudi kapuca, ki jo lahko uporabimo v primeru, če želimo zaščititi glavico pred vremenskimi vplivi, ji nuditi oporo ali se zavarovati pred radovednimi pogledi med dojenjem v javnosti.


Teža otroka se lepo razporedi in ni velike obremenitve za hrbtenico, nošenje je prijetno. Všeč mi, je da ima nosilka tudi predalček v katerega lahko spravimo ključe ali zdaj v zimskem času robčke ipd. Na zaponke, ki so na naramnicah pa lahko pripnemo tudi kakšno igračko.


Integriranega vstavka za novorojenčke in majhne dojenčke nismo preizkusili, ker sta otroka že večja (1 leto in 3 leta), ampak si zlahka predstavljam kako praktična je uporaba pri novorojenčkih in če bo kdaj priložnost, bomo nosilko Boba Classic Carrier 4g zagotovo kupili in uporabljali.

Nosilka se lepo zloži, je majhna in ne zavzame veliko prostora. Lahko jo imamo vedno zraven, v avtomobilu, previjalni torbi, vozičku itd.


To objavo in preizkušanje nosilke Boba Classic Carrier 4g nam je omogočila trgovina z otroško opremo KAKADU, kjer se najde še veliko kvalitetnih in zabavnih stvari za otroke:
Otroška trgovina Kakadu
Mercator Hipermarket Ljubljana Šiška 
(zgornja etaža)
Cesta Ljubljanske brigade 33
1000 Ljubljana


Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar