nedelja, 21. december 2014

Naredi sam: Božični cimetovi okraski z eteričnim oljem Holiday Joy

Še nekaj dni nas loči do božiča, tako da imate ravno dovolj časa, da ustvarite te dišeče okraske za božično drevesce oziroma novoletno jelko. Želela sem narediti okraske v katere bi vključila eterično olje Holiday Joy (po želji lahko tudi katerokoli drugo eterično olje, ki vas spominja na praznike ali pa eterično olje izpustite, če ga nimate) in najprej sem preizkusila recept, ki sem ga našla na njihovem blogu. Žal, mi ni uspelo. Ne vem točno, kaj sem naredila narobe, ampak masa je bila premehka in lepljiva.

Odločila sem se, da kljub temu poskusim še enkrat, po prilagojenem receptu, in uspeli so mi preprosti, simpatični, popolnoma naravni, dišeči in cenovno ugodni okraski iz sestavin, ki so ponavadi vedno pri roki. Teh okraskov ni potrebno peči, ampak jih samo pustimo na sobni temperaturi, da se strdijo.


Potrebujete (za manjšo količino):

1 skodelica moke
1/2 skodelica soli
1/2 skodelica cimeta
3/4 skodelice tople vode
10 kapljic eteričnega olja Holiday Joy

Postopek:

Vse sestavine zmešate v večji posodi. Z roko gnetete, dokler ne dobite kompaktnega testa, ki je v bistvu podobno slanemu testu, ampak je rjave barve, zaradi cimeta. Testo razvaljajte na željeno debelino, ne pretanko in ne predebelo. Izrežite okraske z modelčki za piškote in s slamico naredite luknjico za vrvico. Okraske pustite 24 ur na sobni temperaturi, da se posušijo in strdijo. Ni jih potrebno peči oz. sušiti v pečici. Ko so posušeni, spremenijo barvo iz rjave v zasneženo svetlo rjavo. Tega nisem pričakovala, ampak je zelo lepo izpadlo in res izgledajo, kot da bi jih pobelil sneg. Naredila sem dvojno količino zapisanega, da bo dovolj okraskov za našo jelko.


Če vam je všeč naraven, rustikalen videz, potem so to okraski, ki jih morate narediti. Škoda, da jih ne morete povohati preko računalnika, ker dišijo božaaaanskooo! Prosim, da se uprete želji, da bi jih pojedli, ker okraski niso užitni! ;)


Prijetno ustvarjanje vam želim in veliko božičnega vzdušja!

Z ljubeznijo, Mama.

3 komentarji:

  1. Zelo simpatični okraski, ki zagotovo božansko dišijo... So že na mojem Pinterestu za naslednje leto...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Res jih priporočam... ;)

      Izbriši
    2. Pozabila sem napisati, da pri izdelovanju lahko pomagajo tudi otroci in seveda jih lahko tudi pobarvate ali kako drugače okrasite. ;) Lp.

      Izbriši