sobota, 6. december 2014

Naredi sam: Dišeče maslene ploščice

Približuje se najlepši čas v letu. To je praznični čas, čas veselja, sreče, štetja blagoslovov, skupnih trenutkov z družino in prijatelji ter tudi čas obdarovanja. Z darili bližnjim pokažemo, da jih imamo radi, da so vedno v naših mislih in lepo je, če jim darilo tudi sami naredimo ter vložimo svoj trud in čas.

Začela sem s pripravo prvih daril za svojo družino. Naredila sem dišeče maslene ploščice s pomočjo eteričnih olj dōTERRA. Uporabila sem praznično mešanico eteričnih olj Holiday Joy, ki ima vonj po božiču (seveda). ;) Lahko pa bi uporabila tudi kakšno drugo eterično olje, na primer sivko ali poprovo meto.

Recept za izdelavo maslenih ploščic (moisturizing lotion bars) sem našla TUKAJ.

Recept za izdelavo dišečih maslenih ploščic v slovenščini:

Potrebujete: 

2/3 skodelice (cup) čebeljega voska
1/2 skodelice kokosovega olja
1/2 skodelice kakavovega masla
1 čajna žlička olja vitamina E
15 kapljic eteričnega olja po izbiri (Holiday Joy) 
silikonske modelčke (lahko tiste za peko ali pa kar modelčke za led, na primer iz Ikee)

Postopek:

Vse sestavine, razen eteričnega olja, damo v stekleni kozarec (lahko uporabite velik kozarec za vlaganje), ki ga položimo v lonec z vrelo vodo. Mešamo in počakamo, da se vse sestavine raztopijo in dobro premešajo. Kozarec odstranimo iz lonca z vrelo vodo, počakamo 3 minute in dodamo eterično olje. Premešamo in mešanico izlijemo v silikonske modelčke ter počakamo nekaj ur, da se maslene ploščice ohladijo. Maslene ploščice zavijte v plastično folijo in naj tako počakajo do uporabe. Preden jih podarite jih lahko praznično zavijete in pripišete posvetilo in uporabo. Če boste v silikonske modelčke dali nekaj ovsenih kosmičev (kot na povezavi) bodo ti služili kot naravni piling za kožo.


Nekaj maslenih ploščic pa sem naredila tako:

Potrebujete:

100 g kokosovega olja
100 g mandljevega olja (ali kakšnega drugega olja)
100 g čebeljega voska
15 kapljic eteričnega olja po izbiri (Holiday Joy, sivka, poprova meta itd.)

Postopek je enak kot pri prejšnjem receptu.



Izdelava takšnih daril ne vzame veliko časa in je preprosta, a vendar nekaj posebnega. Takšna darila so narejena z ljubeznijo. <3

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar