sreda, 24. december 2014

Zasnežene smrekice iz storžev in vate

Celo jesen smo na sprehodih nabirali storže in jih hranili v našem skritem zakladu. Nekaj smo jih pred časom že pobarvali, zdaj pa smo se odločili, da je čas, da jih pobeli sneg. Pripravila sem storže in vato, ki sem jo natrgala na manjše kose. Potem sem naredila še domače lepilo, poiskala starejši in trši čopič ter ustvarjanje se je pričelo.


Pri ustvarjanju zasneženih smrekic iz storžev in vate sta sodelovala oba otroka. Zara je delala predvsem z lepilom, saj ji je bilo zelo zabavno namakati čopič v to "packarijo", jaz pa sem lepila vato tam, kamor ga je nanesla. Seveda ga je nesla tudi v usta ter poskusila in ravno zato je tako pomembno, pri ustvarjanju z majhnimi otroci, da pazimo kakšne materiale uporabljamo in čimveč pripravimo sami iz sestavin, ki so varne in jih poznamo. Ko se je naveličala čopiča, je začela packati kar z roko in to je pomenilo, da je ustvarjanja za njo konec. :)


Aljaž je vse naredil sam in na njegovih smrekicah je bilo ogromno snega. Na končane smrekice sem kasneje dala trakec, s pomočjo katerega, sem jih obesila v dnevno sobo in tako okrasila ter polepšala prostor.



Prijetno zimsko ustvarjanje vam želim in upam, da sneg kmalu pobeli tudi tiste smrekice na dvorišču! ;)

Z ljubeznijo, Mama.

2 komentarja:

  1. Sneg je res pobelil smrekice, verjetno pri vas tudi:) Tele vaše so pa prav prisrčne. In ideja z lepilom-neprecenljiva za starše in malčke! Sprobamo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Končno smo dočakali sneg, ja. :) Prijetno igro - zunaj in notri! ;)

      Izbriši