torek, 10. februar 2015

Najbolj aktualne igrače ta hip, 1-3 leta

Tokrat delim z vami nekaj naših najljubših igrač za starostno obdobje od 1-3 leta oziroma najljubše igrače naše Zare (14 mesecev).


1. Lego kocke, ki so, kot sem napisala že v prejšnji objavi, večna igrača, primerna za vsa starostna obdobja. Za vse malčke, ki še dajejo stvari v usta, pa priporočam večje in mehkejše kocke, narejene posebej za dojenčke ali pa večje lesene kocke.

Primer:




















2. Lesene sestavljanke. Na sliki je lesena sestavljanka avtomobili, znamke Woody. Ima majhne ročaje s katerimi majhni prstki lažje sestavljajo in vstavljajo pravilne kose sestavljanke v leseno podlago.

3. Plastična sestavljanka za najmlajše, ki jo ima Zara trenutno najraje in je znamke Fisher Price. Je dovolj enostavna, da jo lahko skoraj sama sestavi, v nasprotju z lesenimi sestavljankami (pod št.2), ki so ponavadi aktualne okoli drugega leta.

4. Posodice za sestavljanje stolpa iz Ikee. Z njihovo pomočjo pa lahko malčki tudi presipavajo različne drobne materiale, prelivajo vodo, se igrajo z njimi v peskovniku, jih razvrščajo po različnih kriterijih (po velikosti, barvi ipd.).

5. Sonaja in druga glasbila ter ropotulje. Naša Sonaja je kupljena preko spletne trgovine Montessori doma.

6. Ovčka na kolesih, ki jo lahko vlečejo za sabo med hojo ali tudi med plazenjem po vseh štirih. Je lesena, žal pa se ne spomnim imena podjetja, ki jo izdeluje.

7. Sadje in zelenjava iz Ikee ter posoda in ostali pripomočki za igro kuhanja.

8. Lutke za domišljijsko igro in lutkovno predstavo. Imamo jih več, ti na fotografiji sta iz Ikee.

9. Bagri, avtomobili, vlakci in ostala prevozna sredstva, ki jih lahko vozijo ter potakajo sem in tja. Primerni so za igro zunaj in noter. Zelo radi jih postavljajo v različne kolone in so aktualni zelo dolgo, z njimi pa lahko tudi prirejate, razvrščate idr.

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar