četrtek, 12. februar 2015

Valentinova štampiljka in štempljanje

Želela sem pripraviti zabavno aktivnost primerno za oba otroka, ki bi bila preprosta in na temo prihajajočega praznika zaljubljencev. Velikokrat sem na tujih in slovenskih blogih zasledila domače štampiljke, narejene na različne načine, in ker nisem imela veliko časa za predpripravo, sem nekako združila svojo idejo z videnim in nastalo je tole.


Iz moos gume (penasta guma) sem, s pomočjo modelčka za piškote v obliki srčka, izrezala dva srčka in ju s sekundnim lepilom zalepila na pokrova od kozarcev za vlaganje. Pripravila sem rdečo prstno barvo, ki smo jo s čopičem nanesli na štampiljko in potem štempljali. Tukaj bi bilo bolje, da bi uporabila tempera barvo z vodo, ker je bila prstna barva pregosta in tudi nanašanje na štampiljko bi bilo lažje s pomočjo tempere in vlažne gobice. Kljub temu, je bilo ustvarjanje in štempljanje zabavno že zaradi tega, ker sta lahko packala. ;)

Aljažev izdelek.
Ko sta se štempljanja naveličala, sta nadaljevala kar s prstki in čopičem. Nastale so zanimive umetnine različnih tehnik nanašanja barve na blok papir (prstni odtisi, štampiljka, risanje s čopičem). Zara je najbolj uživala v nanašanju barve na štampiljko, tako da je bilo njenih štempljev bolj malo. :) Zanimivo je bilo tudi to, da so si bili odtisi štampiljk med seboj različni, odvisno od tega, kako si nanašal barvo na njih (vodoravne, napične ali vijugaste črte ipd.).

Kako si še lahko pomagate s srčkastimi modelčki za piškote ob prihajajočem prazniku?
  1. Spečite piškote v obliki srčkov;
  2. Pripravite partnerju in otrokom valentinov zajtrk tako, da iz toasta izrežete srčke; lahko pa spečete tudi ameriške palačinke iz katerih izrežete obliko srca ali po želji tudi kakšno drugo obliko, če imate modelčke za piškote različnih oblik;
  3. Na barvni papir s pomočjo modelčkov narišete srčke, jih izrežete in naredite obešanko ali girlando;
  4. Otroci lahko delajo obrise modelčkov na papir in jih potem tudi pobarvajo;
  5. Uporabite jih tudi pri igri s plastelinom in delajte srčke iz plastelina, ki jih lahko po želji okrasite z različnimi dodatki (perlicami, kamenčki, bleščicami ipd.).

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar