ponedeljek, 4. maj 2015

Senzorična posoda: Pomlad

Tokrat sem želela pripraviti senzorično posodo, ki bi odsevala pomladni duh, zato sem uporabila materiale različnih barv in silikonski modelček za led v obliki rožic. Kot podlago sem uporabila mavrični riž, navodila za barvanje riža pa sem našla pri Navihančkih. Silikonskemu modelčku sem priložila leseno pinceto in pisane cofke ter otrokoma predstavila, kako jih lahko razvrščata v luknjice. Dodala sem še plastične posodice za zlaganje, vrček, lesene kuhalnice in pisane plastične žlice.


Razvrščanje pisanih cofkov je najbolj pritegnilo Zaro. Najprej se je trudila s pinceto in ji je dvakrat tudi uspelo, ampak potem se je odločila, da bo poskusila raje kar z roko, zajemala pa jih je tudi z žlico. Aljaž je z veseljem polnil plastične posodice. Najprej s kuhalnico, potem z žlico. Pridružila se mu je še Zara, ki je skrbno oponašala njegovo početje. Plastične posodice, ki sem jih uporabila, so za nas nepogrešljiva igrača, ker so primerne za zlaganje ene v drugo (so namreč različnih velikosti in tudi barv), ene na drugo, prelivanje, presipavanje ipd. Aljaž je kmalu začel presipavati iz ene posodice v drugo, kar pa Zari še ni šlo tako dobro od rok. Všeč mu je bilo tudi presipavanje z vrčkom.




 

 



Prijetne pomladne igrarije vam želim. ;)
TUKAJ pa si lahko preberete še nekaj o umazani igri in o tem, kako se je lotiti.

Z ljubeznijo, Mama.

5 komentarjev:

  1. Super! Nina, hvala za povezavo :) Zelo lepo ste se igrali, pa tudi cofki in modelčki so zelo simpatična ideja. Me pa zanima, kje si kupila to leseno pinceto? Mi je všeč, ker je daljša in za male rokice izgleda lažja za uporabo kot kratke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avtor je odstranil ta komentar.

      Izbriši
    2. Prosim. ;) Hvala tebi. :) Ta pa je iz http://www.montessoridoma-shop.si/. Lp.

      Izbriši