petek, 26. junij 2015

Naredi sam: Eko škropivo za paradižnik (in sladkanje s češnjevim paradižnikom ter malinami)

Trenutno so na vrtu najbolj aktualne maline, z veseljem pa opazujem, kako otroka spoznavata tudi zelenjavo, ki sem jima jo želela približati ravno z njunim lastnim vrtičkom. Ta "trik" očitno deluje, ker jo radovedno poskusita direktno iz vrta, predvsem pa jima je všeč češnjev paradižnik (Zara ga najraje liže, Aljaž pa ga z veseljem poje). Tudi solata se je že znašla na Aljaževem krožniku (in to zelena!) in celo v vrtcu so opazili in pohvalili njegovo večje zanimanje za zelenjavo. Kdor čaka, dočaka.



  



Ker imamo na splošno radi vse vrste paradižnika in bi ga letos zelo radi pridelali tudi sami, sem se odločila da preventivno pripravim eko škropivo iz sode bikarbone, za katero sem recept našla tukaj. Natančna navodila in uporabnost škropiva si lahko preberete na omenjenem linku, jaz pa vam ga na hitro napišem še tukaj.

Potrebujete:

5 l vode
2 jedilni žlici olivnega olja
2 jedilni žlici ekološkega mila
1 žlico sode bikarbone

Postopek:

V vedro pripravite vodo in dodate ostale sestavine. Baje je dobro, da sodo bikarbono dodate zadnjo in dobro premešate. Nekaj škropiva (ki ga lahko imate za večkrat) date v razpršilko in zvečer razpršite po svojem paradižniku. Preverite vremensko napoved, da naslednji dan ne bo dežja.

Z ljubeznijo, Mama.

2 komentarja:

  1. Maline so zakon tudi pri nas! Sploh ne pridejo do kuhinje, da bi naredil kaj iz njih. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jooooj, zdaj ste me spomnili, da me čakajo v hladilniku, da naredim sladoled. :P

      Izbriši