petek, 5. junij 2015

Razpršena barva

V knjigi Otroške igre (zabavne dejavnosti za otroka po metodi montessori), avtorice Maje Pitamic, sem našla aktivnost z razpršeno barvo. Zabavno se mi je zdelo, da barvo pršiš s pršilko na list papirja, ker je to čudovita poletna aktivnost na prostem, ki hkrati spodbuja ročno spretnost, fino motoriko (ni lahko pritiskati na razpršilko), grobo motoriko, domišljijo, ustvarjalnost ipd.


Pripravila sem tri razpršilke, ki sem jih kupila v Ikei. V vsako razpršilko sem dala eno žlico prstne barve, preostanek pa sem napolnila z vodo. Pripravila sem rumeno, rdečo in zeleno barvo. Zraven sem ponudila dva šeleshamerja na katera smo pršili in opazovali kar je nastajalo. Ponekod so nastale prave barvne luže, ki so se le stežka posušile. Ko so se, pa so ostale barvne packe, ki so izgledale kot kakšna abstraktna umetnost.






Zara se je zelo trudila, ampak ji ni uspelo, da bi čisto sama pritiskala na razpršilo. Bomo pa ponovili, ko bo malo večja. Naslednjič pa si damo v razpršilke kar vodo in pršimo po sebi, če bo še vedno takšna vročina. ;)

Z ljubeznijo, Mama.

2 komentarja:

  1. Fajna in preprosta ideja, ki otroke sigurno zaposli za nekaj časa. No, pa verjetno tudi njihovo domišljijo in ustvarjalnost, ko se barve začnejo prelivati. :)

    OdgovoriIzbriši