ponedeljek, 8. junij 2015

Mama svetuje mami: Kako popestriti igro v peskovniku?

Teden začenjamo z aktualno temo, in sicer z igro v peskovniku. Ne gre za nobeno posebno znanost, ampak sem kljub temu na enem mestu združila ideje glede tega, kaj lahko dodamo v peskovnik, da naredimo igro s peskom še bolj zanimivo ter pestro. Upam, da vam bo koristilo.


Sama ponavadi ne ponudim vsega naenkrat, da se prehitro ne naveličata. Včasih ponudim nekaj, spet drugič nekaj drugega. Doma imata v peskovniku fini pesek, pri babici pa mivko v katero sta sama dodala en kup kamenja. Tudi igrače so drugačne tam in doma, zato je tudi igra drugačna. V glavnem, nikoli nam ni dolgčas. Še posebej, če je v bližini tudi voda. Nazadnje sem jima jo ponudila kar v starem vedru, tako da sta se škropila in zalivala z zalivalko. Priporočam! ;)







Mimogrede, Zara je navdušena, da je lahko bosa v peskovniku. Super izkušnja. Uživajte. ;)

Z ljubeznijo, Mama.

1 komentar:

  1. Dobri nasveti! Tudi pri nas imamo v peskovniku večinoma doma najdene stvari, obvezne so pa seveda kanglice in lopatke. Odločili smo se, da letos v peskovnik še ne bomo dali peska in ves čas vpili ne, ne, ne v usta, ampak smo vanj dali samo "igrače" in je naša navihanka čisto zadovoljna. No, za filing sem ji zadnjič ponudila posodo fižola, ki ga uporabljam za slepo peko. :)

    OdgovoriIzbriši