sreda, 1. julij 2015

Darila za novopečeno mamico

Ko gremo na obisk k novorojenčku, velikokrat pozabimo, da si tudi mamica zasluži kakšno pozornost. Večina mamic bi bila najbrž najbolj zadovoljna, če bi jim prinesli kakšen obrok hrane, opravili namesto nje kakšen nakup v trgovini ali kakšno gospodinjsko opravilo. Vemo, da so prvi dnevi (ali celo tedni) po porodu namenjeni temu, da mama okreva, čimveč počiva in se posveti svojemu novorojenčku. Obdobje po porodu je za mamo naporno, a najlepše obdobje življenja. Če imamo možnost (in dovoljenje mamice) ji priskočimo na pomoč ali pa ji podarimo kakšno malenkost, ki ji bo v obdobju po porodu in v prvem letu otrokove starosti prišla prav in ki ji bo pokazala, da mislimo tudi na njo.


1. Dojenčkov album. Za oba otroka imam tega na fotografiji iz Mladinske knjige in sem zadovoljna, predvsem so mi všeč ilustracije Jelke Reichman.

2. Keep Cup, ki bo mamici dobro služil na sprehodih. V njem si bo lahko privoščila čaj za dojenje ali kavo.

3. Nakit za mame Chewbeads. Ne vem, če je lahko še kaj boljšega, kot nakit za mame, ki mamici popestrijo vsakodnevni videz, dojenčku pa so na voljo za dotikanje in žvečenje.

4. Kava, divka, proja. Divka in proja bi naj pripomogle tudi k večji proizvodnji materinega mleka, seveda pa lahko kupite tudi čaj za dojenje.

5. Prigrizek, ki vsebuje sezam, oves, koruzo in druge sestavine, ki pomagajo doječim mamicam k večji količini mleka (ne bi se branile tudi čokolade in kakšnih piškotov).

6. dōTERRA eterično olje sivke, ki je za mame še posebej uporabno. Deluje pomirjevalno, pomaga pri težavah s spanjem, pomaga pri pleničnem izpuščaju, dermatitisu, pikih insektov, uporabimo jo lahko za hitrejše celjenje ran, opeklin in bušk idr. Tudi nekaj drugih eteričnih olj bi koristilo novopečenim mamicam in jim pomagalo pri dojenju, lajšanju krčev ipd. Glede uporabe se posvetujte s svojim IPC-jem.

7. Steklenica Equa, saj je zelo pomembno, da ima mamica vedno na voljo dovolj tekočine, predvsem vode. Steklenico pa lahko vzame s sabo tudi na sprehod in po opravkih ter poskrbi za zadostno hidracijo.

Ne pozabite tudi na objem, prijazno besedo in spodbudo. ;)

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar