ponedeljek, 29. junij 2015

ZOO Zagreb

Ta vikend smo se odpravili v Živalski vrt Zagreb, kjer smo že bili, in otroka sta bila spet navdušena. Najprej sta se navduševala nad tramvaji (naslednjič se sigurno peljemo, obljuba dela dolg), potem pa še nad živalmi. Ko gremo v ljubljanski živalski vrt nam je všeč in se imamo luštno, ampak tukaj prehodimo več in gledamo dlje. Ne vem točno zakaj. Morda se nam samo zdi, morda zato, ker je tukaj raven teren in nam je lažje ali pa zato, ker Aljaža ponavadi ne dobimo iz igral, ki jih je v Ljubljani več. Je pa luštno obiskat več različnih živalskih vrtov, ker so v vsakem malo drugačne živali. V Zagrebu recimo ni slona, žirafe in kozorogov (to je tako na hitro, dejansko nisem primerjala v čem se vrtova razlikujeta), so pa kakšne druge živali, ki jih pa ni v Ljubljani. Vsekakor priporočam obisk.


Ta izlet je bil poseben tudi zato, ker smo se prvič odpravili popolnoma brez otroškega vozička. Res me je zanimalo, kako bo Zara sama prehodila vse poti in kam bomo dali vse stvari, ki jih ponavadi vzamemo na takšne izlete. No, pa se je čudovito izteklo. Zari so bile živali tako zanimive, da je ZOO skoraj v celoti, brez problema, prehodila sama, stvari pa smo dali v nahrbtnik (vzeli smo minimalno, brez rezervnih oblačil ipd.), ki nas tudi ni kaj preveč motil. Ko je bil Aljaž takšne starosti, smo tudi opustili voziček in redko je bil problem, ampak Zara je shodila tri mesece kasneje, zato me je skrbelo malo bolj. Odločila sem se, da bomo voziček vzeli zraven samo še takrat, ko pot za hojo ne bo preveč zanimiva ali ko bomo imeli toliko stvari, da bomo potrebovali odlagališče. ;) Še kar ne morem verjeti, da sta otroka že tako zrastla. Res ju je lepo opazovati zdaj, ko imata vedno več skupnega (pa čeprav to pomeni, da se tudi večkrat skregata).






 



 






Z ljubeznijo, Mama.

2 komentarja:

  1. Moram komentirat Zaro, super frizurica s kondrčki, prava damica!! :D + seveda ste ostali tudi fejst! :) Pohvala za vse prehojene kilometre! Pridružujem se mnenju, da je potrebno kmalu voziček dati stran (če ga reees ne potrebujemo), saj imajo svoje hitre nogice. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, ja, nad Zarinimi kodri smo vsi navdušeni. :) <3 Hvala. Tako je. :)

      Izbriši