Mamina
domača marmelada je v kozarce spravljena ljubezen.
(H. M. E.)
Vsako leto skuham vsaj eno marmelado, ki jo imamo potem za celo leto. Lani in predlani sem poleg slivove skuhala še breskovo in marelično ter bučkino, letos pa sem se odločila, da pripravim samo slivovo, ker gre najbolj "v promet". Vsi jo imamo najraje.
Vedno delam po istem receptu, ki sem ga našla TUKAJ in ga toplo priporočam.
Potrebujete:
4 kg (izkoščičenih) sliv
1 kg sladkorja
sok polovice limone
1 "štamperle" ruma (rum sem izpustila, ker ga nisem imela pri roki)
žganje
Postopek:
Uporabila sem približno 7 kg domačih sliv in 1 kg sladkorja ter je še vedno dovolj sladko. Dobila sem 10 večjih kozarcev slivove marmelade. Njami.
Z ljubeznijo, Mama.
Ni komentarjev:
Objavite komentar