sreda, 22. oktober 2014

Mama svetuje mami: Uvajanje goste hrane

Na hitro en nasvet glede priprave obrokov pri uvajanju goste hrane. Ko uvajamo tretji obrok, torej popoldansko malico, ki pri nas predstavlja sadno-žitni obrok, si lahko stvari poenostavimo tako, da pripravimo oziroma skuhamo za dopoldansko malico večjo količino sadja in kar ostane prihranimo za popoldan. Popoldan tako samo skuhamo poljubne žitarice (proseno kašo, ajdo, polento, ovsene kosmiče, pirine kosmiče, kvinojo, amarant, pirin zdrob, pšenični zdrob itd.) in vmešamo žito v sadje ter obrok je pripravljen. To je zelo priporočljivo za mamice, katerih dojenčki pojejo manjše količine in bi se želele izogniti metanju hrane v smeti. Če se odpravljamo na potep in želimo nesti hrano zraven, lahko na tak način pripravimo dva različna obroka naenkrat in ju vzamemo zraven. Prvi obrok je recimo kuhano jabolko, drugi obrok pa je prosena kaša s kuhanim jabolkom. ;) Nobena znanost, ampak prihrani čas in tuhtanje glede tega, kaj naj ponudimo dojenčku, ko smo v naglici ali brez idej. ;)

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar