četrtek, 9. april 2015

Moja previjalna torba za malčka (Skip Hop Duo Special Edition)

Do pred kratkim sem uporabljala previjalno torbo Beaba, ki se je dobro obnesla v prvem letu uporabe, ko sem potrebovala ogromno prostora, da sem vanjo spravila dvojne pleničke, dva kompleta oblačil za preoblečt, tetra plenice, slinčke idr., kar sta potrebovala oba otroka. Zdaj sta že oba malčka in količina stvari, ki jih potrebujemo, ko se odpravimo od doma, se je (malenkost) zmanjšala. Oblačil za preoblačenje načeloma več ne jemljem zraven, razen če se odpravljamo na celodnevni izlet, tudi pleničk je manj ipd. Moja nova previjalna torba je znamke Skip Hop, model Duo Special Edition.



Mamice ponavadi nekje po prvem letu starosti prenehajo uporabljati previjalno torbo, jaz pa sem se odločila, da izberem takšno, ki ne izgleda kot klasična previjalna torba, ker mi veliko pomeni, da imam dovolj prostora za vse malenkosti in več predalčkov, kamor jih lahko zložim. Z njo grem lahko v trgovino, v park, knjižnico, na izlet ali kamorkoli (tudi na kavo). Vedno je pripravljena, tako da jo samo vzamem in grem. Zaenkrat sem zelo zadovoljna. Najbolj mi je všeč material, ker ni občutljiv in se res preprosto obriše. Na prejšnji previjalni torbi me je motilo, da je tu in tam ostala kakšna packa, ker je material bolj občutljiv. Hkrati je dovolj, a ne preveč predalovčkov oziroma žepov (9 žepov, vključno z osebnim žepom na zadrgo in dvema skritima izoliranima žepoma), da ostane vse na svojem mestu. Tudi to, da je prostor izkoriščen vertikalno in ne horizontalno, kot pri Beabi, mi za trenutno uporabo bolj odgovarja. Ima patentirane klipsne za pritrditev na otroški voziček, kar se mi zdi res obvezna oprema previjalnih torb, glede na to, da se mame prvo leto in pol redko odpravimo kam brez otroškega vozička. Nosiš jo lahko v rokah ali na ramenskem traku, tako da imaš proste roke. Dudo lahko pritrdiš na rinko in te ne rabi skrbet, da bi jo izgubil ali predolgo iskal na dnu torbe. Zraven pa dobiš tudi previjalno podlogo, kar olajša previjanje na prostem, v raznih previjalnicah, v avtomobilu ipd.

In kaj je trenutno v moji previjalni torbi za malčka? Kako prostorna je?

1. Plenice in vlažilni robčki v Bubamacini torbici, ki me spremlja povsod (tudi če se kdaj odpravimo kam brez previjalne torbe). Doma uporabljam Cheeky Wipes pralne robčke, ki so veliko bolj dojenčku in okoljui prijazni, kot kupljeni vlažilni robčki, ampak imam za zraven načeloma vedno kupljene, ker mi je tako lažje in ne rabim prevečkrat preverjat ali imam vse urejeno tako kot je treba (oprano, vlažno).


2. Zraven imam tudi vedno dve Anabanana wet bag-ici. V eni hranim igračke za otroka (grizala, avtomobilčki, mehurčki za pihanje in ostale drobnarije; tako preprečim, da bi se mi motale po celotni previjalni torbi, hkrati pa jih ohrani čiste), drugo pa imam prazno, da lahko v njo po potrebi spravim umazana ali mokra oblačila, slinčke ipd.


3. Copatki. Zraven jih vzamem takrat, ko gremo na obisk ali v kakšno igralnico, kjer se je potrebno preobuti. Uporabljamo copatke Brodi, zadnji čas pa za Zaro najraje pripravim kar mokasinčke Little Lambo.



4. Slinček. Enega za hranjenje, in sicer Ju-ju-be; enega pa za slinjenje od Aden + Anais.


5. Prigrizek. Ponavadi imam vedno s sabo kakšne rozine, piškote ali prepečenec, po potrebi pa pripravim še kakšno sadje in jogurt.


6. Duda Hevea (kadar se odpravimo na daljšo vožnjo, drugače uporabljamo dudo samo še za spanje).


7. Knjigica, pobarvanke z voščenkami in kakšna druga igrača (nekaj naključnih na fotografijah). Po potrebi vzamem zraven še Mapc'o to go, zelo rada pa imata tudi cesto iz blaga, ki smo jo kupili pri Otroci kuhajo in pečejo.




8. Vodo v steklenički (uporabljamo različne firme od Alladin, Skip Hop, Tommee Tippee idr., najraje imamo takšne na slamico), občasno pa si privoščimo tudi kokosovo vodo v tetrapaku, ki jo otroka obožujeta (in sta ena izmed redkih, vem).

9. Zraven imam vedno tudi robčke, telefon, balzam in rdečilo za ustnice, denarnico, ključe in druge malenkosti. Po potrebi dodam še kakšno eterično olje, kremo, sončno kremo, obliž ipd.

Seznam se ne razlikuje veliko, od tistega, ki sem ga uporabila nazadnje, je malo osvežen in bo koristil predvsem tistim, ki se odločajo za novo previjalno torbo ali iščejo potrebščine za dojenčke in malčke.

Z ljubeznijo, Mama.

6 komentarjev:

  1. U, kje si dobila tak hudi delovni zvezek?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To pa je darilo od moje mami in mislim, da je iz Tedija. :) Kdo bi si mislil, ne? ;) Je super za zraven, v kakšno restavracijo ipd.

      Izbriši
  2. Nina, ce ni skrivnost: kje si vzela tole SkipHopko? Malo gledam, a tega vzorca ne najdem med slo ponudnik.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Urška, ni skrivnost. ;) Takrat je obstajala spletna trgovina Skip Hop Slovenija, ki pa zdaj več ne deluje, zato tudi link v objavi ne dela. :/ Ne vem, kje bi lahko imeli še takšen vzorec, žal. Pri Hajdi.si si pogledala? Pri naročanju iz tujine pa nimam izkušenj...

      Izbriši
  3. Thnx! Ja, pri Hajdi sem pogledala.

    OdgovoriIzbriši
  4. P.s. Hajdi ima zdaj tudi te bolj luksuzne modele!!! Je pa tudi cena za stopnicko bolj luksuzna ;-)

    OdgovoriIzbriši