torek, 17. marec 2015

Popoldansko ustvarjanje z Gozdno Vilo in tiskanje "mehurčkov" na list papirja

Pri ustvarjanju z otroci sem vedno pozorna na to, kakšne izdelke za ustvarjanje uporabljamo, iz kakšnih materialov so narejeni in po kakšnih standardih so izdelani. Glede na to, da začnemo z ustvarjanjem že pri zgodnji starosti otroka, se mi zdi pomembno, da so izdelki čimbolj naravni in varni za uporabo. Malčki radi dajejo stvari v usta, kar je včasih težko preprečiti, četudi smo dosledni in ravno zato je pomembno, da izberemo neoporečne izdelke ali da določene materiale izdelamo sami, na primer plastelin (seveda ni primerno da karkoli pojejo, a zagotovo je razlika v kvaliteti izdelkov, ki so na tržišču). Že nekaj let zaupam naravnim izdelkom za ustvarjanje Ökonorm, ki se ponašajo tudi z oznako OkoTest - very good in Spiel Gut. Vsi izdelki so narejeni v Nemčiji, so iz obnovljivih virov in v skladu s strogimi okoljskimi standardi, ki zagotavljajo visoko kakovostne, zdrave in okolju prijazne izdelke.

Vesela sem, da sva s spletno trgovino www.gozdnavila.si, kjer so izdelki na voljo, združili moči, da vam lahko danes predstavim nekaj teh izdelkov, ki so pri nas doma nepogrešljivi ter vam hkrati ponudim promocijsko kodo s popustom, ki se nahaja na koncu objave in velja za vse čudovite izdelke, ki jih najdete v njihovi spletni trgovini.


Izdelki za ustvarjanje, ki so pri nas doma nepogrešljivi:
  • barvice,
  • voščenke,
  • flomastri,
  • plastelin,
  • vodene barvice,
  • prstne barve,
  • krede,
  • tempera barve,
  • blok listi,
  • barvni listi,
  • čopiči,
  • škarje,
  • lepilo idr.
Veliko teh izdelkov smo kupili ravno pri Gozdni Vili in smo z njimi zelo zadovoljni. V tej objavi vam bom pokazala naše ustvarjanje z ergonomičnimi voščenkami, flomastri, mehkim plastelinom in prstnimi barvami.Če pa boste dobro pogledali naše prejšnje objave, boste lahko opazili, da uporabljamo tudi Ökonorm debele barvice, ki so odlične za majhne prstke in vodene barvice iz naravnih barv, ki so čudovitih ter intenzivnih odtenkov in se res ne morejo primerjati z drugimi vodenimi barvicami, ki smo jih preizkusili. 

1. Ergonomične voščenke, ki so posebej oblikovane in primerne za majhne otroke in ljudi, ki imajo probleme z uporabo navadnih voščenk. Ergonomična oblika preprečuje zvijanje dlani. Idealne so za začetne vaje risanja in pisanja. Debeli konec je primeren tudi za barvanje večjih površin. Z barvimi voščenkami bodo vaši otroci ustvarjali varno, saj ne vsebujejo strupenih snovi, otroške roke pa bodo ves čas čiste.



2. Flomastri, pri katerih mi je najbolj všeč njihova debela konica, ker je primerna tudi za neprevidno otroško uporabo. Otroci tudi zelo radi odpirajo in zapirajo flomastre in s tem vadijo fino motoriko.





3. Mehek plastelin, ki  je narejen iz regeneriranih naravnih materialov. Posebej primeren je tudi za mlajše otroke, ki z njegovo pomočjo sproščajo svojo domišljijo. Lahko ga odstranimo z vodo. Izdelek pred neželjenim sušenjem zaščitimo tako, da ga pospravimo v embalažo.  Po enem dnevu na zraku se začne sušiti, posuši se v roku 2-3 dni in se pri tem skrči za okoli 10%. Ko je popolnoma posušen, ga lahko pobarvamo z barvami. Zopet se bo zmehčal, če ga zavijemo v vlažno krpo.

Tokrat sem ga ponudila skopaj s koščki slamic, steklenimi kamenčki in posodicami za puding ter modelčki za mafine. Posodice oziroma modelčki za puding so odlični skupaj s plastelinom, ker oblikujejo zelo lepe "tortice" ali "potičke", kot jih mi imenujemo, otroci pa jih lahko okrasijo po lastni domišljiji.


 



 

 























4. Prstne barve in tiskanje "mehurčkov" na list papirja

Izdelke za ustvarjanje, ki jih naročite preko Gozdne Vile, prejmete zapakirane in oblepljene z "mehurčki", ki jih varujejo pred poškodbo. Izkoristili smo to priložnost in se lotili tiskanja oziroma delanja odtisov teh "mehučkov" na list papirja s pomočjo naravnih prstnih barv, ki jih zelo radi uporabljamo. "Mehurčke sem jima z lepilnim trakom oblepila na roko in tiskanje se je lahko začelo. Nastale so luštne pikice in otroka sta se zelo zabavala.


 




 



Za vse moje bralce, ki želite preizkusiti Ökonorm izdelke in druge kvalitetne izdelke iz spletne trgovine www.gozdnavila.si, je tukaj promocijska koda ZLJUBEZNIJO, ki vam zagotavlja 10% popust na vaš nakup. Koda velja 14 dni, torej do 31. marca 2015. Hvala Gozdna Vila!

Upam, da ste dobili kakšno novo idejo za igro in ustvarjanje. ;)

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar