ponedeljek, 27. julij 2015

Nedelja v SikaluZOO

Včeraj smo se odpravili na kratek izlet v Sikaluzoo v Radencih in smo se imeli tako lepo, da vam moram pokazati nekaj fotografij, čeprav so te malo slabše kakovosti, ker so slikane s telefonom. Zgodilo se mi je namreč, da sem s seboj vzela fotoaparat s prazno baterijo in sem sedaj prikrajšana za lepe fotografije. Žal.


V tem majhnem živalskem vrtu smo bili zdaj drugič in spet nam je bilo zelo všeč. Nekatere živali, predvsem ptice, se prosto sprehajajo, ostale pa so za svojimi ogradami, a kljub temu navajene ljudi in zelo prijazne. Zari je bilo na začetku malo neprijetno, a je na koncu tudi ona zbrala dovolj poguma, da je nekatere živali pobožala in nahranila. Obema otrokoma je bilo zelo zanimivo. Določene živali, recimo opice, sta opazovala kar nekaj časa in vsem nam je bilo všeč, da smo lahko videli tudi nekaj živalskih mladičev, ki so se stiskali k svojim mamam in pri njih sesali mleko.

 








Čudovito je bilo opazovati, kako živali skrbijo za svoje mladiče ter kako nagonsko in sproščeno potekata dojenje in nega.



Mimogrede, morda ste že opazili, da se zadnje čase navdušujem nad nahrbtniki. To je res najbolj praktičen način prenašanja stvari, medtem ko skrbiš za (in večinoma tekaš, loviš in nosiš) dva malčka. Vanj spravim vse kar potrebujem za nekaj ur, nič težkega, torej teže na hrbtu sploh ne čutim, hkrati pa imam proste roke, da lahko počnem vse "multipraktik stvari", ki jih počnemo mame. Kadar gremo na celodnevni izlet, imamo ponavadi zraven še voziček, tako da lahko previjalno torbo odložim nanj, ko pa ne, pa je to trenutno moja najljubša rešitev.

 





Sem se zagotovo še vrnemo in tudi vam priporočamo obisk (p.s. naslednjič zagotovo ne bom pozabila napolniti baterije na fotoaparatu). ;)

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar