ponedeljek, 3. avgust 2015

Bled, blejsko jezero in blejska kremšnita

Že iz naslova lahko razberete kaj vse smo doživeli ta vikend. Mislim, da je minilo že dve leti odkar smo bili nazadnje na Bledu, kar pomeni, da je bila Zara tokrat prvič z nami in "nujno" smo si ga morali pogledati in si spet privoščiti blejsko kremšnito. Vreme je bilo ravno pravšnje za sprehajanje in pa (nam osebno) malo premrzlo za kopanje v jezeru. Morda kdaj drugič, ko bo malenkost bolj vroče.
Peljali smo se z vlakcem okoli jezera in opazovali račke, labode ter pogumne plavalce (vode je bila kar mrzla). Obema otrokoma je bilo všeč. Aljaž je bil tokrat drugič na vožnji z vlakcem, ampak mu ni ostalo v spominu, kar je seveda normalno. Je pa lepo opazovati, kako z leti raste navdušenje nad takimi stvarmi, tudi zanimanje je večje, lažje sedijo pri miru in opazujejo ipd.
 Radovednost. Včasih je potrebno podrobno pogledati vsakega polža, hrošča, pajka in muho.


Šli smo na kosilo v pizzerijo Gallus, kjer imajo odlične pizze in lep razgled na jezero. Ambient je lep in všeč mi je bilo, da so imeli tudi pobarvanke in barvice za otroke, tako da nismo imeli težav s čakanjem.


Kasneje smo se odločili še za vožnjo s pletno do otočka. Že leta se nisem peljala in je bilo res prijetno. Na poti do otoka smo imeli nekaj težav z Zaro, ki nikakor ni hotela sedeti in sodelovati. Na srečo je trajalo le nekaj minut. Sem že pomislila na to, da bo vožnja zelo naporna, ampak smo nekako preusmerili njeno pozornost in je bilo potem v redu. Na otoku smo prehodili sigurno tisoč stopnic. Prisežem, da me še danes bolijo mišice. :)

  


 Ptički so nam prijazno pomagali pojesti kremšnite in sladoled.


In pa obvezno je bilo treba namočiti noge v vodo. Mislim, da sem, v roku dveh ur, neštetokrat slišala vprašanje: "Mami, kdaj bomo namakali nogice?" In pa še eno tako luštno stvar mi je sin povedal: "Mami, tak kot sma midva z Zaro dobra prijatelja, ni nobenega prijatelja več." Kar v prevodu pomeni, da sta naaaaaajboljša prijatelja.


 Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar