četrtek, 26. februar 2015

Igra s koščki blaga za dojenčka in malčka

Za to preprosto igro, ki je primerna že za dojenčke stare šest mesecev in več, potrebujete samo različne koščke blaga in kakšno prazno škatlo od papirnatih robčkov, ki so pri nas vsakodnevno v uporabi. Ker ne šivam in nimam doma nobenih kosov blaga, sem se odločila da razrežem dva šala, ki sta že nekaj časa v moji omari in ju več ne nosim. Tudi vi lahko razrežete kakšen star (modno zgrešen?!) kos oblačila, še bolj pa bo zanimivo, če bodo kosi blaga različnega materiala in na otip drugačni.


Zara je z veseljem vlekla koščke blaga iz škatle in jih potem tlačila nazaj v njo. Čez čas se je začela z njimi pokrivati in igrati skrivalnice (trenutno najljubša igra obeh otrok). Ko sem ji povedala, da je to šal, pa si je koščke blaga začela tudi ovijati okrog vratu. Igra bo zabavna predvsem dojenčkom, ki zelo radi dajejo predmete ven in noter ter jih prelagajo.

 






TUKAJ je še nekaj idej za igro s pomočjo predmetov, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu. ;)

Z ljubeznijo, Mama.

3 komentarji:

  1. Ko sem nazadnje tole ponudila nasi Puncki, jo je zanimala le skatla. Kot kak glodalec je obdelala vse vogale. Ce bi stara mama vidla bi ziher rekla: dejte otroku kej jest :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole imamo pa tudi pri nas v načrtu. Najprej moramo seveda sprazniti škatlo robčkov, kar pa nam (na srečo) ne gre najbolj hitro. :)

    OdgovoriIzbriši